WHFRP

Forumpje voor de campagne van Frank
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Alex Landengast - een beknopte biografie

Go down 
AuthorMessage
Whiskeyjack
Admin
avatar

Number of posts : 44
Registration date : 2006-11-11

PostSubject: Alex Landengast - een beknopte biografie   Thu Sep 17, 2015 10:05 pm

Om te zorgen voor brood op de plank en omdat ze wel haar mannetje/vrouwtje stond, werd ze watchman. Eigenlijk namen die geen vrouwen aan, maar door een administratieve vergissing (ze dachten dat 'Alex' een mannennaam was) was ze toch als Watchman ingeschreven. Dat heeft ze enkele jaren gedaan, maar bij de laatste ronde heeft ze de dood iets te diep in de ogen gekeken en besloot ze een nieuwe carrièreweg in te slaan: reeds als kind had ze fascinatie voor alles wat met leerlooien te maken had en hiervan heeft ze nu haar beroep gemaakt. Bovendien maakte ze er geen probleem van om de geheimen van sommige personen die ze als watchman te weten was gekomen (omkoping, schriftvervalsing, minnaressen, buitenechtelijke kinderen, gerespecteerde burgers die uiterst agressief worden als ze dronken zijn,...) , te gebruiken om haar zaak wat vooruit te helpen. Zo heeft ze bv geen probleem om goedkoop aan de beste grondstoffen te komen. En sinds ze de gildemeester subtiel gevraagd heeft of hij denkt dat hij nog lang gildemeester zou blijven indien de mensen weten dat hij ooit veroordeeld is als dief (maar kon ontsnappen voor hij werd gebrandmerkt), is ze ook zonder problemen toegelaten tot de gilde van leerlooiers.

Alex is 34 lentes fris, meet zo'n 165 cm en droog gewogen blijft de naald steken op een elegante 82 kg. Hiermee heeft ze misschien geen wespentaille, maar ze heeft geen onknap gezicht en het is vooral haar charme die ervoor zorgt dat ze bijna overal graag gezien is. BIJNA overal... Alex is namelijk een meesteres is het ontfutselen van geheimen. Haar star sign is niet voor niks dat van trickery. Niet zozeer in de zin dat ze mensen wil oplichten of bedotten maar wel om al je geheimen te ontfutselen zonder dat je het zelf merkt. Hierdoor komt ze heel sociaal en aimabel over en ze zal die vriendschap ook enthousiast onderhouden. Tot ze je nodig heeft. Dan blijkt namelijk dat ze zodanig veel geheimen over je kent dat je haar vraag of voorstel moeilijk kan wijzigen. Al hoeft het wel gezegd dat ze nooit overdrijft, en goed kan inschatten welke trade-off ze met haar geheim kan bekomen. Als je mensen confronteert met hun diepste geheim en daarbovenop een onmogelijke eis legt om dat geheim stil te houden, dan loop je namelijk nogal snel het risico om zonder hoofd te vallen. En dat wil ze dan ook weer liever niet. Kortom, mensen vinden haar heel sociaal en aangenaam maar vroeg of laat komen de meesten wel in aanraking met haar 'trickery' karakter en moeten ze voor haar zaken regelen die ze liever niet zouden doen. Al blijft iedereen haar in het openbaar uiteraard heel vriendelijk en beleefd behandelen.

Alex is niet vies van een gevecht, waarbij een speer haar favoriete wapen is (met een dagger als backup). Maar haar grootste talent is voornamelijk om informatie te weten te komen en geheimen te ontfutselen. Of dat van pas zal komen is natuurlijk een andere vraag...

Ze heeft trouwens een geschiedenis met Dekmar. Als lid van de city watch kreeg ze van tijd tot tijd nogal bizarre opdrachten. Nooit extreme zaken (onschuldigen vermoorden bv), maar wel 'bizarre' zaken. Bv 'pleeg een huiszoeking bij de gildemeester van de bakkers en zorg dat ze minstens een uur lang niet buiten komen.' of 'Neem een bepaalde persoon mee voor ondervraging ivm een diefstal, ondervraag hem niet al te hard, maar zorg dat zijn linker arm bont en blauw staat.' Sommige van de collega's stelden luidop vragen bij zo'n opdracht en mochten de volgende keer niet meer mee. Andere collega's waren te dom om te beseffen dat er iets bizars werd gevraagd of ze wilden het niet weten. Maar Alex zocht alles wel uit. Ze was slim genoeg om niet luidop vragen te stellen, maar ook om uit te zoeken waarom ze een bepaalde opdracht kregen. Ze praatte nonchalant met de buren van de betrokkene, met klanten of familie en zo vernam ze bv dat terwijl de bakker ondervraagd werd, die nacht een onverklaarbare muizenplaag aan een groot deel van het verse brood had geknabbeld. Of dat de persoon wiens linkerarm na de ondervraging vol blauwe plekken zat, de dag erop spijtig genoeg niet voldoende kracht kon zetten op zijn boog om de lokale boogschutterswedstrijd te winnen.

En bij haar onderzoeken kwam ze regelmatig de naam van Dekmar tegen. Nooit rechtstreeks, ook nooit in verband met zware misdaden, maar toch... Toen Dekmar door had dat ze vragen stelde en lijntjes begon te verbinden, liet hij haar ontbieden. Ze hadden een goed gesprek, maar het was duidelijk dat Alex haar manipulatieve skills niet zouden werken bij hem. En tijdens het gesprek groeide een vorm van wederzijds respect. Van Alex naar Dekmar omdat ze hem niet kon manipuleren en omdat ze wist dat hij niet volledig zuiver op de graat was maar hij zeker slim genoeg was zodat ze nooit iets zou kunnen bewijzen. En Dekmar respecteerde Alex om haar vernuftigheid en haar onopvallende, maar tegelijk zeer grondige manier om haar doel te bereiken en de informatie te vinden die ze zocht. Dekmar deed haar dan ook het voorstel, niet zozeer uit vrees maar eerder uit respect, dat ze zich niet langer zou moeien met zaken waar zijn naam in voorkwam en Dekmar zou ervoor zorgen dat haar niks ernstig overkwam. Niet dat hij haar hielp bij wat ze deed of haar informatie gaf, hij was eerder een soort beschermengel die zou ingrijpen als het nodig was en als de omstandigheden het toelieten. Maar het kon wel zijn dat hij vroeg of laat op haar beroep zou moeten doen en als die dag kwam, moest ze die oproep ook beantwoorden.

En daarom dat ze ingaat op de uitnodiging om morgen naar Grimminhagen te komen.
Back to top Go down
View user profile
 
Alex Landengast - een beknopte biografie
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Happy Birthday Alex gimli....
» studio saltglazed mugs - Alex McErlain .
» Happy Birthday Alex
» Pass Key Light?
» Masky: Behind the mask

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
WHFRP :: Dramatis Personae :: Characters tweede campagne-
Jump to: