WHFRP

Forumpje voor de campagne van Frank
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Aanloop

Go down 
AuthorMessage
Dreekenkorin

avatar

Number of posts : 116
Registration date : 2006-11-10

PostSubject: Aanloop   Wed Nov 29, 2006 5:53 pm

Het is het jaar 2525 van de Imperial Calendar, 6 weken na de Storm of Chaos. Het noorden van het Empire is een rokende puinhoop, overal jagen de troepen van de Alliantie (Empire, Elfen en Dwergen) op de overlevenden van de Chaos-horden van Archaon. Of worden op hun beurt opgejaagd…

Op het moment dat de eerste sessie start, bevinden jullie zich in 'The Emperor's Hammer', een herberg langs de weg van Middenheim naar Altdorf. De streek is gespaard gebleven van de gevechten (het voornaamste slagveld lag een dikke 120 kilometer noordelijker, en de tussenliggende gebieden zijn pure wildernis). Toch is het er niet helemaal veilig: de meeste edelen en professionele troepen bevinden zich in en rond Middenheim, en een aantal roversbendes profiteren nu van het ontstane machtsvacuüm. Verder is het natuurlijk altijd mogelijk dat kleine, vluchtende Chaos-warbands opduiken. Maar dat zijn zorgen voor morgen! Na een lange en koude dag op de weg ontspannen jullie zich in de gezellige gelagzaal van de 'Hammer', rijk voorzien van spijs en drank.

De meesten van jullie kennen mekaar nog niet, elk is immers op weg voor zijn of haar eigen redenen:

* Skallagrim de Dwarf Miner heeft net een tijdje in de kopermijnen van Bechafen gewerkt, en is nu op weg naar Königsdorf. Daar is een nieuwe mijn gestart, de uitbaters hopen er goud te vinden en zijn op zoek naar ervaren Dwarf miners.

* Rachna, de Initiate van Verena, is op weg van Muddorf naar Altdorf, en rust enkele dagen uit voor ze de volgende etappe van haar lange reis aanvat.

* Nuviel is na lange weken van omzwervingen ten zuiden van Middenheim en het Laurelorn Forest wel toe aan een pint (of een glaasje water :-) en een warme hap.

* Wijnhandelaar Ruben Dekmar en Inglor, zijn tijdelijke lijfwacht, zijn op weg naar Delberz in de hoop het lokale handelsgilde te kunnen overtuigen om zaken te doen.

Buiten is het stikdonker, en de eerste sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden…
Back to top Go down
View user profile
 
Aanloop
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
WHFRP :: Scenario's eerste campagne :: Scenario 1-
Jump to: